BELEDİYE BAYRAM TEDBİRLERİNİ SIKI TUTUYOR

12.06.2024
BELEDİYE BAYRAM TEDBİRLERİNİ SIKI TUTUYOR

Giresun Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzuru ve refahı için çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye tarafından yapılan açıklamada belediye mezbahanesinde ücretsiz kesim yapılacağı hatırlatıldı. Açıklamada, kurban kesimleri için belirlenen 3 yer haricinde kesim yapılamayacağı bildirilerek şu uyarılarda bulunuldu:

Aksu hayvan satış yeri, Cin Ahmet pazar yeri ve Teyyaredüzü pazar yeri haricinde hayvan kesimi yapılmayacaktır.

Kurban Bayramı boyunca Emniyet ve Zabıta Ekipleri görevli olacak. Belirlenen alanlar dışında kaçak kurban kesimi yapılamayacak.

Kaçak kurban kesimi yapanlar hakkında işlem uygulanacaktır.

Kurban derisi toplama izni olmayanların kurban derisi toplamasına müsaade edilmeyecektir.

Mezbahaneye gelecek vatandaşlarımızın kesimi yapılacak hayvanlarının kulak küpesi ve pasaportu sorgulama işlemi gerçekleşecektir.

Hastalık şüphesi görülen kurbanlıkların derhal İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bildirimi yapılması gerekmektedir.

MEZBAHANE PERSONELİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Diğer yandan, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından belediye mezbahanesinde eğitim verildi.

İşyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanları tarafından mezbahane personeline yönelik olarak, kurban kesimlerinde istenmeyen iş kazalarının yaşanmaması için bilgilendirme ve iş güvenliği konularında sunum yapıldı.

Verilen eğitimin son derece faydalı olduğu belirtilerek, yaşanabilecek olan iş kazalarının önüne geçilmesi açısından önemli olduğu vurgulandı.