BAŞKAN KÖSE’NİN 19 MAYIS MESAJI

20.05.2024
105
BAŞKAN KÖSE’NİN 19 MAYIS MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda: “Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, bağımsızlığımızın ve milli irademizin sembolü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 105. Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.“ dedi.

Başkan Köse, bu anlamlı günün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla vatanının işgalden kurtulmasını simgelediğini söyleyerek şöyle devam etti:

“19 Mayıs 1919, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı bağımsızlık mücadelesinin ve gençliğe olan inancının sembolüdür. Bu önemli gün, gençlerimize ve geleceğimize duyduğumuz güvenin bir ifadesidir. Bizler, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize daha iyi bir Türkiye miras bırakma sorumluluğunu taşıyoruz. Onlara en iyi eğitimi vermek, sağlıklı bir çevre sunmak ve yeteneklerini geliştirmek bizim görevimizdir. Ayrıca, spora ve sporcuya verdiğimiz desteği artırarak gençlerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimine de katkı sağlıyoruz. Milli mücadelemizin ruhunu canlı tutarak, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.“