ATATÜRK’ÜN MAKAM ARACI BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE SERGİLENDİ

20.05.2024
ATATÜRK’ÜN MAKAM ARACI BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE SERGİLENDİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yaverinin balmumu heykellerinin bulunduğu Atatürk’ün Mercedes marka makam aracı, Giresun Atatürk Meydanı’nda sergilendi.

1934 model Lincoln K serisinin tek convertible versiyonu olan üstü açık otomobile yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, aracı inceleyerek bol bol fotoğraf çekti ve sosyal medyasına taşıdı.

19 Mayıs Pazar günü Atatürk Meydanı belediye binası önünde sergilenen 55 TC 008 plakalı araç, aynı zamanda Uluslararası Giresun Aksu Festivali kapsamındaki kortej yürüyüşünde de kortejin önünde yer aldı.

Üstü açılıp kapanabilen antika modifiyeli üstü açık 4 silindirli siyah renkli otomobil içinde Atatürk ve yaverinin ‘balmumu heykeli’ bulunuyor. Araç 80 km hız yapabiliyor.

Belediye Fuat Köse Atatürk Meydanı’nda aracın direksiyonuna geçerken, Giresunlu vatandaşlar ise aracın Giresun’a gelmesinden dolayı Belediye Başkanı Fuat Köse’ye teşekkür ettiler.