KENT GENELİNDE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTI

28.06.2024
137
KENT GENELİNDE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTI

Giresun Belediyesi, haşere popülasyonuna karşı ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

Bu kapsamda, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sivrisinek, karasinek ve tüm haşere türlerine karşı halk sağlığını korumak adına ilaçlama çalışması yapılıyor.

İlaçlama çalışmaları özellikle dere yatakları, su birikintileri, kanalizasyon çıkışları ve dere yatakları gibi haşere üreme alanlarında yoğunlaştırıldı.

Halk sağlığını korumak için yapılan ilaçlama çalışmalarının düzenli olarak şehrin tüm bölgelerinde sürdürüleceği ifade edildi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü Yetkilileri yaptığı açıklamada: “Halkımızın sağlığını tehdit eden haşerelerle mücadele etmek için çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla haşere popülasyonunu kontrol altına almayı ve halkımızın daha sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu arada, vatandaşlarımızın da haşere kontrolü konusunda daha bilinçli olması gerekmektedir. Sivrisinek yumurtalarının yumurtadan çıkması için suya ihtiyacı bulunuyor. Dolayısıyla bahçenizde, balkonunuzda, dükkanınızın önünde su birikintisi olmamasına dikkat edin ve bu mücadelede bize destek olun.” dedi.