RİNG ARAÇLARIYLA ULAŞIM KOLAYLIĞI

26.06.2024
198
RİNG ARAÇLARIYLA ULAŞIM KOLAYLIĞI

Giresun Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ring araçlarını kullanarak yaşlı ve engelli vatandaşlara özel ulaşım hizmeti sunuyor.

Belediye bünyesindeki iki adet ring aracı Atatürk Meydanı ile Debboy arasında sefer yaparak yaşlı ve engelli vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırıyor.

2014 yılında hizmete başlayan, ancak önceki belediye yönetimi döneminde aktif olarak kullanılmayan ring araçlarının yeniden hizmet vermeye başlaması bu araçlara ihtiyaç duyan vatandaşlar arasında sevinçle karşılandı. Bakım ve onarımları en iyi şekilde yapılan elektrikli ring araçları yeni dış görselleriyle birlikte hizmetini sürdürüyor.

3 kişi taşıyabilen elektrikli ring araçları özellikle dar alanlarda manevra kabiliyeti ve sessiz şekilde ilerleyebilme özelliği taşıyor. Bu özellikleri sayesinde, şehir içinde ve kalabalık alanlarda da kolayca hareket edebiliyor.

Belediye yetkilileri tarafından yapılan açıklamada: “Amacımız, şehrimizin her vatandaşının yaşam kalitesini artırmak ve toplumsal bir dayanışma içinde hareket etmektir. Golf arabalarıyla sunduğumuz bu ulaşım hizmeti, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için büyük bir rahatlık sağlıyor. Onların günlük ihtiyaçlarını karşılamak, bizim için büyük bir memnuniyet kaynağı oluşturuyor.” denildi.