BELEDİYE ÜCRETSİZ PSİKOLOG HİZMETİ VERİYOR

25.06.2024
BELEDİYE ÜCRETSİZ PSİKOLOG HİZMETİ VERİYOR

Giresun Belediyesi vatandaşların psikolojik sağlığını desteklemek amacıyla yeni bir hizmet başlattı.

Bu kapsamda, Giresun Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı uzman psikolog tarafından, yaşadıkları zorluklarla başa çıkmakta güçlük çeken her yaş grubundan vatandaşlara ücretsiz psikolog hizmeti veriliyor.

Genellikle çocuklar için okul uyum sorunları, sınav kaygıları, yetişkinler için ise ruh sağlığı ve aile içi uyum sorunları gibi konularda psikolog hizmeti sunuluyor.

Eski hal pazarı mevkiindeki belediye ek hizmet binasında hizmet veren Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne başvuran vatandaşlar, ihtiyaçları doğrultusunda gizlilik ilkesi içerisinde gönül rahatlığıyla gerekli desteği alabiliyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, hizmetin ücretsiz olarak verildiğine dikkat çekilerek: “ Vatandaşlarımızın ruhsal sağlığını korumak ve iyileştirmek için bu hizmeti başlattık. Özellikle günümüzde yaşanan stres ve zorluklarla başa çıkmak herkes için önemli bir beceri haline geldi. Belediye olarak bu konuda gereken desteği sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.” denildi.