BELEDİYE 5 YIL SONRA YENİDEN KENDİ ÇİÇEĞİNİ ÜRETMEYE BAŞLADI

31.05.2024
300
BELEDİYE 5 YIL SONRA YENİDEN KENDİ ÇİÇEĞİNİ ÜRETMEYE BAŞLADI

Kamu kaynaklarını daha verimli kullanmak isteyen Giresun Belediyesi şehrin peyzajı için ihtiyaç duyduğu çiçekleri kendi serasında üretmeye başladı.

Bir önceki belediye yönetimi döneminde çiçek fidesi üretimi yapılmayan ve atıl şekilde bekleyen çiçek serası yenilenen yüzüyle artık kendi çiçeğini üretiyor. Birbirinden güzel çiçekler serada yetiştikten sonra şehrin dört bir yanındaki park bahçe ve yeşil alanlarda toprakla buluşturuluyor.

Daha yeşil bir Giresun inşa etmek için kentin her köşesini yeşillendirmeyi hedefleyen Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehir genelinde ihtiyaç duyduğu fidan, çiçek ve süs bitkilerini Aksu’da bulunan serasında özenle yetiştiriyor.

Yetiştirilen çiçekler, bölgenin iklim ve toprak koşullarına uyum sağlamak üzere özel olarak seçiliyor. Bu, çiçeklerin daha sağlıklı ve dayanıklı olmasını sağlamanın yanı sıra, sulama ve bakım maliyetlerini de azaltıyor.

Dışarıdan hizmet alımının durdurulmasıyla birlikte maliyet en aza indirilerek belediye bütçesine ve yerel ekonomiye de önemli oranda katkı sağlanıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, kent peyzajına farklılık katmak için çalışacaklarını belirterek: “Çiçeklerimizi kendimiz üreterek aynı zamanda belediye bütçesine de katkı sağlıyoruz. Giresun’umuzun güzelliğine güzellik katacağız. Şehrimiz 12 ay boyunca görsel bir şölen yaşayacak.” dedi.