BELEDİYEDEN İÇME SUYU ATAĞI

06.06.2024
247
BELEDİYEDEN İÇME SUYU ATAĞI

Giresun Belediyesi şehrin büyümesi ve yeni yerleşim alanlarının oluşmasına paralel olarak artan nüfus yoğunluğu nedeniyle ihtiyaç duyulan içme suyu için önlemlerini alıyor.

Bu kapsamda, Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Gaziler Mahallesi Gaztepesi mevkiinde yeni bir içme suyu deposunun inşasına başlanıldı.

250 ton kapasiteli su deposu ve bağlantılarıyla birlikte su şebeke hattının güçlendirilerek bölgede yaşanması muhtemel olan su sorununun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yeni içme suyu deposu, şehrin su ihtiyacını karşılamak ve daha güvenli bir içme suyu sağlamak amacıyla projelendirilirken, modern teknolojiyle donatılmış olup, suyun kalitesini ve miktarını sürekli kontrol edebilecek şekilde tasarlandı.

Yeni içme suyu deposu ve güçlendirilmiş şebeke hattı, daha güvenli ve sürekli bir su temini sağlayarak şehrin altyapısını güçlendirmeye yönelik atılan önemli adımlardan birini oluşturuyor.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ise, şehrin temel ihtiyaçlarından biri olan içme suyu temini konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Köse: “Şehrimizin en temel önceliklerinden biri olan içme suyu temini konusunda kararlıyız. Halkımızın sağlığını ve refahını ön planda tutarak, suyun güvenli bir şekilde temin edilmesi ve dağıtılması için sürekli çalışıyoruz. İçme suyu temini konusundaki kararlılığımız halkımızın yaşam kalitesini artırma ve sağlıklı bir çevre oluşturma hedefine ulaşmada önemli bir rol oynamaktadır.” dedi.

Başkan Köse, su israfı konusunda vatandaşları duyarlı olmaya da davet etti.