10 BİNLER YÜRÜDÜ, FESTİVAL ATEŞİ YAKILDI

20.05.2024
35
10 BİNLER YÜRÜDÜ, FESTİVAL ATEŞİ YAKILDI

Giresun’da 47. si düzenlenen “Uluslararası Giresun Aksu Festivali” başladı.

Giresun Belediyesi tarafından 19-23 Mayıs tarihleri arasında organize edilen etkinlik, festival yürüyüşü ile start aldı.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse vatandaşlarla birlikte Yeniyol Çotanak İlkokulu önünden Gazi Caddesi’ni takiben Atatürk Meydanı’na yürüdü. Yoğun kalabalığın yaşandığı ve her yaştan katılımın olduğu yürüyüşte renkli görüntüler ortaya çıktı. Belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde coşkuyla yürüyen 10 binler yürüyüş sonunda Atatürk Meydanı’nda toplandı.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse burada yaptığı konuşmada, hem 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı hem de Uluslararası Giresun Aksu Festivali’nin başlangıcının kutlandığını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da coşku içerisinde kutladıklarını ifade eden Köse, milli bayram kutlamalarına büyük değer verdiklerini kaydederek: “Sizlerde gördüğüm bu yüksek enerji beni çok mutlu ediyor.” dedi.

Başkan Köse, festivalin ise hem şehre hem de şehrin tanıtımına katkı sunacağını dile getirerek, eski geleneklerin yaşatılması açısından da önemli olduğunu vurguladı.

3 bin yıllık bir geleneğin festivalde canlandırıldığını dile getiren Başkan Köse; “Giresun’umuzun özü festivalimizi kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 4 gün boyunca festivalimizde eğlence dolu etkinliklerimiz bulunuyor. Hepsi birbirinden coşkulu konserlerimiz programlarda yer alıyor. Festivalimize katılarak bizleri onurlandıran Gürcistan ve Slovakya ile Muğla Büyükşehir Belediyesi, Polatlı Belediyesi ve Afyonkarahisar Belediyesi ekiplerine hoş geldiniz diyor teşekkür ediyorum. Yine festivalimize renk katacak olan yerel halk oyunları ekiplerimize de teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı 20 Mayıs Pazartesi günü festival sahasına bekliyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra ise Atatürk Meydanı’nda festival ateşi yakıldı.

SERGİLER BEĞENİ TOPLADI

Diğer yandan, festival etkinlikleri kapsamında ilk gün iki serginin açılışı yapıldı.

Sanat Sokağında Ressam ve Heykeltıraşlar Derneği ile Bağımsız Sanatçılar Resim Sergisi ve Atatürk Meydanı’nda ise GİFOD- Karma Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleşti.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, her iki serginin de açılışına katılırken, sergilenen birbirinden değerli görseller ziyaretçilerin takdirini kazandı.