BAŞKAN KÖSE: “FESTİVALİMİZİ GEÇMİŞİNE VE ŞEHRİMİZE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE KUTLAYACAĞIZ”

14.05.2024

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, yaklaşan 47. Uluslararası Giresun Aksu Festivalini içeren basın toplantısı düzenledi.

Belediye Başkan Vekilleri Taner Yazıcı ve Alptuğ Kaan Kara, Belediye Başkan Yardımcıları Fazıl Hıdımoğlu, Volkan Turgut, Seyfullah Özkaya, Özer Pazarlı, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Kültür İşleri Müdürü Hale Çerkezoğlu Altundaş’ın da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Köse, son yıllarda eski coşkusunu kaybeden festivali yeniden eski günlerine döndürmek için günlerdir kapsamlı bir hazırlık çalışması yaptıklarını belirterek: ”Ülkemizin en eski 4 büyük festivalinden biri olan Uluslararası Giresun Aksu Festivalimizi ‘Binlerce yıllık gelenek hep aynı yerde ve hep aynı günde’ sloganıyla kentimize ve geçmişine yakışır bir şekilde kutlayacağız. Festivalimize Gürcistan ve Slovakya ekiplerinin yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Polatlı Belediyesi ve Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri de gösterileri ile renk katacak.” dedi.

Festivalin maliyetinin 11 milyon lirayı bulduğunu, ancak bunu iş adamı sponsorlar aracılığıyla sıfıra indirdiklerini kaydeden Köse, tüm sponsorlara teşekkür ederek, halkın katılımıyla coşku içinde bir festival kutlayacaklarını kaydetti.

Giresun’dan, ilçelerden ve komşu illerden tüm vatandaşları festival alanına gelerek bu güzel günü birlikte kutlamaya davet eden Başkan Köse: “Aksu festivalimiz aynı zamanda şehrimizdeki dayanışma ve birlik ruhunu pekiştirecek ve vatandaşların hoşça vakit geçirmelerini sağlayacaktır. Renkli ve coşkulu geçmesi için büyük çaba sarf ettiğimiz festivalimize katılacak olan tüm vatandaşlarımıza keyifli ve eğlenceli anlar geçirmesini diliyorum. Çok kısa bir sürede mesai arkadaşlarımızın çalışması ve iş dünyamızın desteğiyle elimizden gelenin en iyisini ortaya koyarak program hazırladık. Ayrıca, fiziki şartları çok kötü olan festival alanımıza da ekiplerimizin çalışmasıyla çeki düzen verdik ve hazır hale getirdik.” şeklinde konuştu.

Başkan Köse, festivale Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun Milletvekilleri, İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş ve çevre illerin belediye başkanlarını da davet ettiklerini sözlerine ekleyerek: “Bu siyasi bir etkinlik değil, Giresun’un özü ve tüm Giresunluların festivalidir.” açıklamasını yaptı.

Köse festival programını ise şu şekilde açıkladı:

19 MAYIS 2024 PAZAR

Sanat Sokağı (14.00): Sergi Açılışı-Ressam ve Heykeltıraşlar Derneği ile Bağımsız Sanatçılar.

Atatürk Meydanı (14.30): GİFOD – Karma Fotoğraf Sergisi.

18.00: Çotanak İlkokulu Önü Atatürk Meydanı Kortej Yürüyüşü.

Atatürk Meydanı (20.00): Festival Ateşinin Yakılması.

Atatürk Meydanı (20.30): DJ Performansı; DJ Erkan Kara, MC Murat Küçüker, DC performansı GAFBAND Konser.

20 MAYIS 2024 PAZARTESİ

Atatürk Meydanı (10.00): Festival Ekipleriyle Atatürk Anıtı’na Çelenk Bırakma Töreni.

Aksu Festival Alanı (11.00): Festival Açılış Töreni ve Geleneklerin Sembolize Edilmesi.

11.30: Ekiplerin Gösterilerinin Başlaması-Halk Oyunları Gösterileri ve Müzik Şöleni- Yerel Sanatçı Konserleri.

Giresun Kalesi (14.00): Halk Oyunları Gösterileri ve Müzik Şöleni-Yerel Sanatçı Konserleri.

Botanik Park (16.00): Solo Türk Gösterisi.

Atatürk Meydanı (20.30): Haluk Levent Konseri.

21 MAYIS 2024 SALI

Atatürk Meydanı (13.00): Can Akengin Bilgi Yurdu Derneği Fotoğraf Sergisi.

19 Eylül İlkokulu Bahçesi (16.00): Halk Oyunları Gösterileri ve Müzik Şöleni- Yerel Sanatçı Konserleri.

Plajlar Bölgesi (20.00): DJ Erkan Kara-DJ Performansı.

Plajlar Bölgesi (21.30): Efor Grubu Konser.

22 MAYIS 2024 ÇARŞAMBA

Atatürk Meydanı (16.00): Halk Oyunları Gösterileri Müzik Şöleni-Yerel Sanatçı Konseri.

Şehit İsa İlkokul Bahçesi (18.00): Halk Oyunları Gösterileri.

Atatürk Meydanı (20.00): Giresun Belediye Konservatuvarı Pop Konseri.

23 MAYIS 2024 PERŞEMBE

Millet Bahçesi (20.00): Can Akengin Bilgi Yurdu Derneği Türk Halk Müziği Konseri.

26 MAYIS 2024 PAZAR

09.00: 7. Uluslararası Giresun Yarı Maratonu Koşusu (10 km) Liman Girişi Başlangıç, Plajlar Bölgesi Belediye Sosyal Tesisleri Dönüş – 21 km Koşusu Liman Girişi Başlangıç Ofran Plajı Dönüş.