444 4 028

Sosyal Medyada Biz}

GİRESUN SİMİDİ

GİRESUN SİMİDİ

Giresun simidi, bilinen diğer simitlerin susamsız ve tuzsuz olanı şeklinde tanımlanabilir. Ekşi maya ile yapılan hamura simit şekli verildikten sonra kaynar suda haşlanır. Üzüm pekmezli suya batırılarak taş fırında odun ateşinde pişirilir. Simitlerin mayası ekşi olduğu için mideye dokunmayan ve kilo aldırmayan özelliği bulunmaktadır. Uzun süre soğutucularda muhafaza edilebilir. Bir fırın ya da tavaya koyup ısıtılan simitler ilk günkü lezzetine ve tazeliğine ulaşmaktadır. Şehrin hemen her noktasında ulaşabileceğiniz bu simitleri ilimizden bir lezzet olarak kolayca dilediğiniz yere rahatça götürmeniz mümkündür.

GIRESUN BAGEL

Giresun bagel can be defined as the sesame-free and salt-free of other known bagels. After the shape bagel dough made with sourdough is boiled in boiling water. Grape molasses is dipped in water and cooked in a stone oven in a wood fire. Since the yeast of the bagels is sour, it does not touch the stomach and has no weight gain.It can be stored in coolers for a long time. Bagels put in an oven or pan and heated to reach the taste and freshness of the first day. It is possible to take these bagels, which you can reach in almost every point of the city, as a flavor from our city easily to any place you want.

GIRESUN BAGEL (Rundes Gebäck)

Das Giresun Bagel kann als sesamfrei und salzfrei von anderen bekannten Bagels definiert werden. Trotzdem ist es sehr lecker. Der aus Sauerteig hergestellte Teig hat die Form eines Bagels und wird dann in kochendem Wasser gekocht, in Trauben-Melasse getaucht und in einem Steinofen im Holzfeuer gebacken. Kann lange in Kühlschränken gelagert werden. Die Brezeln, die wir in einen Ofen oder eine Pfanne geben und erhitzen, erreichen den Geschmack und die Frische des ersten Tages. Wir empfehlen Ihnen, dieses leckere Aroma unserer Provinz zu probieren.

Tarif için tıklayınız.

Click for the recipe.

Klicken Sie für das Rezept

 

https://www.youtube.com/watch?v=m-T8K3OeMfY

12 Eylül 2019
101 kez görüntülendi