444 4 028

Sosyal Medyada Biz}

MEREVCEN KAVURMASI

MEREVCEN KAVURMASI

Diken ucu da denilen bu bitki birkaç yöremizde yetişmektedir. Diken ucu denmesine rağmen oldukça yumuşaktır. Besin değeri çok yüksektir, içerisinde A, B, C, E vitaminleri bulunur ve sağlık açısından çok faydalıdır. Karadeniz bölgesinde pek çok yemek içerisine ekleniyor. Kökleri çorba ve güveçlere eklenebilir. Merevcen otu öncelikle hafif haşlanır ve sonra yemekleri yapılır. Merevcen kavurması yapmadan öncede muhakkak hafif haşlanmalıdır. Ancak Merevcen ‘in suyu acımtırak olduğundan suyunu iyice süzmek gerekir ve sonrasında soğan eklenerek kavurması yapılabilir.

ROASTED MEREVCEN

The herb is collected from the end of the thorn with the growth of the leaves and the food is made. Nutritional value is very high, the plant contains vitamins A, B, C, E and is very useful in terms of health. This plant is added to many dishes in the Black Sea region. Roots can be added to soup and stew. Merevcen herb is first boiled slightly and then cooked. Before roasting, the herb must be boiled slightly. Since water of Merevcen is pitiful, it is necessary to drain the water thoroughly and then roast by adding onions.

GESCHMORTE DORNSPITZE

Diese Pflanze, auch Dornspitze genannt, wächst in mehreren Regionen. Obwohl die Spitze des Dorns genannt wird, ist sie sehr weich. Der Nährwert ist sehr hoch, enthält die Vitamine A, B, C, E und ist sehr nützlich für die Gesundheit. Es ist eine seltene und sanfte Pflanze. … Vorteile von Dornspitze, auch als Hirtenbrot bekannt, reinigt Blut, wird bei Hautkrankheiten eingesetzt, wird bei Rheuma und Nierenerkrankungen eingesetzt, es wurde eine entspannende, schmerzlindernde Wirkung beim Menschen beobachtet.

 

Tarif için tıklayınız.

Click for the recipe.

Klicken Sie für das Rezept

 

https://www.youtube.com/watch?v=MP56Ks0oFsg

12 Eylül 2019
70 kez görüntülendi