444 4 028

Sosyal Medyada Biz}

MEREVCEN KAVURMASI

Diken ucu da denilen bu bitki birkaç yöremizde yetişmektedir. Diken ucu denmesine rağmen oldukça yumuşaktır. Besin değeri çok yüksektir, içerisinde A, B, C, E vitaminleri bulunur ve sağlık açısından çok faydalıdır.

Karadeniz bölgesinde pek çok yemek içerisine ekleniyor. Kökleri çorba ve güveçlere eklenebilir. Merevcen otu öncelikle hafif haşlanır ve sonra yemekleri yapılır. Merevcen kavurması yapmadan öncede muhakkak hafif haşlanmalıdır. Ancak Merevcen ‘in suyu acımtırak olduğundan suyunu iyice süzmek gerekir ve sonrasında soğan eklenerek kavurması yapılabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=MP56Ks0oFsg

12 Eylül 2019
17 kez görüntülendi