KANELLOPOULOU; “GİRESUN AB İÇİN ÇOK ÖNEMLİ“

Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 8.si düzenlenen AB İnsan Hakları Film günleri için Giresun’a gelen AB Türkiye Delegasyonu Basın Enformasyon ve İletişim Bölüm Başkanı Maria KANELLOPOULOU Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret etti. Giresun’un Avrupa Birliği ile önemli projelere imza atmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden KANELLOPOULOU, ilk kez geldiği bu kentte çok sıcak karşılandığını, kendisini evinde hissettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, belediye bünyesinde proje ofisi kurduklarını, birçok AB projesi hazırlayıp gerçekleştirdiklerini belirterek; “Yönetim Kurulu Üyesi olduğum Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği SODEM AB ilişkilerinin kurulmasında önemli bir çalışma yürütmektedir. SODEM Genel Sekreterimiz Onur Kadir Eryüce bugün bizleri yalnız bırakmadı. Giresun Belediyesi AB ilişkilerinin gelişmesinde örnek çalışmalar yapmıştır. Yürüttüğümüz Katı Atık Altyapı Hibe Projesi ihale aşamasına gelmiştir. 13-16 Aralık tarihleri arasında yapılacak 8. AB Film Günlerine, belediyemiz 3. Kez ev sahipliği yapmaktadır. Giresun’un tercih edilmesi bizleri mutlu etmektedir. Çünkü Giresun kenti bir Avrupa kenti gibidir. Giresun halkı demokrasiyi, barışı, insan haklarını öncelik kabul etmektedir. Sizleri Giresun’da misafir etmekten büyük memnuniyet duydum“ dedi.

Başkan Kerim Aksu misafirine günün anısına hediye verdi.

121218-AB FİLM GÜNLERİ EKİBİ BAŞKANI ZİYARET (7) 121218-AB FİLM GÜNLERİ EKİBİ BAŞKANI ZİYARET (34) 121218-AB FİLM GÜNLERİ EKİBİ BAŞKANI ZİYARET (36) 121218-AB FİLM GÜNLERİ EKİBİ BAŞKANI ZİYARET (50)

13 Aralık 2018