Bizi Arayın 444 4 028

GİRESUN TİCARET ODASI BİNASI (İSKELEBAŞI HANI)

1887 tarihinde inşa edilmiştir. İlk olarak Baba Andon Oğullarından Lefter’in oğulları Vasil ve Andon kardeşlere ait olan han, sonraki yıllarda J.J Hochstrasser firmasına devredilmiş ve fındık içhanesi olarak kullanılmıştır. Mübadele yıllarında Giresun Belediyesine geçmiştir. Günümüzde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kullanılmaktadır. Bodrum üzeri üç katlı olarak inşa edilen yapının çatı katı ve mahzeni bulunmaktadır.

GİRESUN CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY (İSKELEBAŞI HANI)

It was built in 1887. Firstly, the inn was owned by Vasil and Andon Brothers of the sons of Lefter. Then the inn was transferred to company of J.J Hochstrasser and used as a hazelnut house. It passed to Giresun Municipality during the exchange years. Nowadays, it is used by Chamber of Commerce and Industry. The three-storey building above the basement has a penthouse and cellar.

INDUSTRIE und HANDELSKAMMER GIRESUN

Das Gasthaus wurde 1887 erbaut. Es gehörte den Söhnen von Lefter, Vasil und Andon, einem der Söhne von Andons Vater. In den folgenden Jahren wurde es an die Firma J.J. Hochstrasser übergeben und als Haselnusslager genutzt. Während der Austauschjahre wurde es zur Gemeinde Giresun übergeben. Heute wird es von der Industrie- und Handelskammer Giresun genutzt. Das dreistöckige Gebäude im Untergeschoss verfügt über eine Penthouse und einen Keller.

Fotoğrafları:

giresun-ticaret-odasi-001