BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI 2. TOPLANTISI

Giresun Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci toplantısı Belediye Başkanı Kerim Aksu başkanlığında yapıldı. İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Trafik Komisyonu raporları meclis üyeleri tarafından oylanarak karara bağlandı.

Gedikkaya Mahallesi  335 nolu imar adasında bulunan belediye ye ait taşınmazın satışı ile ilgili encümene yetki verilmesi konusunda muhalefet grubundan gelen eleştirileri yanıtlayan Başkan Kerim Aksu, hizmet üretmenin bir bedeli olduğuna dikkat çekerek; “ Bizim belediyemizin İller Bankası’na 7.5 milyon lira borcu var. Küçük ilçe belediyelerinin bizim 5 katımızdan fazla borcu bulunuyor. Bazı il belediyelerinin milyonları aşan borcu var.  İller Bankasından projelerimize destek verilmeyince kendi bünyemizde kaynak sağlamak zorundayız.Biz buranın satışından elde ettiğimiz gelirle kültür merkezinin yapımına başlayacağız. İlçelere dahi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür merkezi yapılırken Giresun’da 7 yıldır kültür merkezi yok.  Kocaman şehirde salon yok.  Halkımıza bu konuda söz verdik, bu sözümüzü de yerine getireceğiz“ dedi.

Belediye Meclisi 5 Eylül 2018 tarihinde saat 14:00 te toplanmak üzere sona erdi.

BLD_4863 - Kopya BLD_4897 BLD_4905

09 Temmuz 2018