BELEDİYE EKİPLERİ ANINDA MÜDAHALE ETTİ

Giresun’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur sonucu tıkanan kanallar ekiplerin anında müdahalesi ile açıldı. Belediye yetkilileri, özellikle inşaatların yoğun olduğu Teyyaredüzü, Gaziler ve Erikliman bölgesinde inşaat atıklarının kanalların tıkanmasına neden olduğunu bildirdiler.

Meteoroloji yetkililerinin tespitlerine göre dün akşam saat 18 de başlayan yoğun sağanak yağış 1.5 saatte metrekareye 30 kg olarak düştü. 24 saat sonunda Giresun merkez de metrekareye 56 kg yağmur düştüğü belirlendi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, yağmursuyu, kanalizasyon ve menfezlerin sürekli temizlendiğini, ancak inşaat atıkları, kum, çakıl ve molozların sorun yarattığına dikkat çekerek şu bilgileri verdi; “ Dün akşam saatlerinde başlayan ve kısa sürede metrekareye 30 kg düştüğü tespit edilen yağmur, özellikle Gaziler ve Teyyaredüzü Mahallelerimizde su taşkınına neden olmuştur. Ev ve işyerlerinde her hangi bir su baskını tespit edilmemiştir. Ekiplerimiz gece ve gündüz su taşkını olan yerlere anında müdahale etmişlerdir. Yaşanan olumsuzlukların nedeni ise inşaat atıkları, kum, çakıl ve molozlardan kaynaklıdır. Uyarılarımıza rağmen, inşaat firmalarının tedbir almamaları sonucunda oluşan sorunlar kısa sürede giderilmiştir. Belediye ekiplerimiz, inşaat firmalarına gereken işlemi yapacaktır. Aldığımız önlemler sonucu son yıllarda yoğun yağışlarda su baskını neredeyse ortadan kalkmıştır. Sahil yolunda oluşan su birikintileri ise Karayollarının gerekli çalışmayı yapmamasından kaynaklıdır. Sahil yolu sanki suyun önüne yapılmış baraj gibidir. Yağışlı havalarda su akacak kanal bulamayınca, yola basmaktadır. Vatandaşlarımızdan özellikle kanalları tıkayacak maddelerin atılmasını önlemelerini, sorun oluşturacak durumlarda belediyeden yardım istemelerini bekliyorum. “

Giresun Belediyesi Fen İşleri, Su Kanal İşleri, İtfaiye, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yoğun yağmur nedeniyle 24 saat görev yaptılar.

BLD_8804 BLD_8813 BLD_8854 BLD_8865

10 Eylül 2018