BAŞKAN ŞENLİKOĞLU, FINDIK TÜCCARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, şehrimizde fındık ticareti yapan firma temsilcileriyle buluştu.

Başkan Şenlikoğlu, “Fındık toplama sezonunun artık sonlarına doğru geliyoruz. Üreticimiz fındığını bahçelerden toplayarak satılmak üzere fındık tüccarlarına getirmeye başladı. Fındık tüccarlarımıza bereketli bir yıl olur inşallah. Üreticimiz için satım, fındık tüccarlarımız için de alım dönemi hayırlı olsun” dedi.

Esnafların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Şenlikoğlu burada yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi; “Fındık sezonu açılmadan önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatının üreticinin yüzünü güldürdü. Fındık bizim şehrimizin en önemli marka değeridir. Birçok vatandaşımız geçimini fındık ile sağlıyor. Bizlerde belediye olarak,  üreticinin ve tüccarın yararına ne tür çalışmalar yapabiliriz bunları planlıyoruz. Öncelikle benim fikrim fındık tüccarlarımıza şehrin hem batı hem de doğu tarafında fındık hali yapmak. Şehrimize dışarıdan gelen insanlar şehre girerken aynı zamanda çıkarken fındık halini rahatlıkla gezip alış veriş yapabilsinler Fındığımızın marka değerini hep birlikte yükselteceğiz. Fındık halinin yapılması şehrimize farklı bir hava katacak. Ayrıca tüccarların alış veriş yerleri önünde düzensiz park sonucu üreticilerin aşırı mağduriyet yaşamalarına bizzat şahit oluyoruz. Fındık hali yapılana denk fındık alış verişi yapılan iş yerlerinin önünde üreticilere kolaylık sağlamak adına araç park yerleri tahsisi yapmayı planlıyoruz. Park yeri tahsis kararı içinde teknik alt yapısını inceleyip gerekli çalışmayı yapacağız. Yapılacak olan bu çalışma ile de fındık üreticileri adına, trafikteki tıkanıklığı giderip, ulaşımı engellemeden trafik akışı sağlanabilecek.”

Fındık tüccarları ise Başkan Şenlikoğlu’nun yapmış olduğu bu anlamlı ziyaretten memnun kaldıklarını ifade ederek şunları söylediler; “Fındık alım sezonunun başladığı bu günlerde bizlerle bir araya gelen başkanımıza teşekkür ederiz. Seçim döneminde de yine bizlerle bir araya geldi. Bazı fikir alış verişlerinde bulunduk. Bugün ise yaptığımız buluşmada bazı istek ve taleplerimizi kendisine aktardık. Fındık ticareti yapan firmalar olarak bizlerin bir arada olması gerektiğini başkanımıza belirttik. Şehrimizin doğu ya da batı bölgelerinde fındık hali yapılabileceğini bizlere söyledi. Bu bizim ve şehrimiz için çok güzel bir proje. Kısa sürede hayata geçmesini ümit ediyoruz. Ayrıca başkanımıza şehrimiz adına diğer yapacağı projeler içinde teşekkür ederiz.”

12 Eylül 2019