BAŞKAN ŞENLİKOĞLU FINDIK PAZARI ESNAFI İLE BİR ARAYA GELDİ

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ilimizin en eski mekânlarından, özellikle fındık alışverişinin yapıldığı Fındık Pazarı mevkiinde esnaflar ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Yaklaşık 8 aydır Giresun Belediyesi olarak şehrin uzun süredir beklediği hizmetlerle alakalı çalışmalar yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Şenlikoğlu konuşmasında şunları söyledi;

ŞEHRİMİZ HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALACAK

“Giresun Belediyesi olarak yıllardır bu şehirde olması gereken fakat bu zamana kadar yapılmayan birçok hizmeti yapacağız. Hem Ankara hem de Giresun ayağında yoğun bir tempomuz var. Seçim zamanı sizlerin huzuruna çıktığımızda hangi sözleri vermişsek o sözleri yerine getirmek için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

DAL- ÇIK PROJE İHALESİ YAPILDI

“Şehrimizin trafik sorununun çözümünde çok önemli gördüğümüz Dal-Çık projemizin Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları tarafından proje ihalesi yapıldı. Bir süre sonra proje ekibi şehrimize gelip araç geçişleriyle ilgili kısmın nasıl olacağına karar verecek. Teknik çalışmanın akabinde de problemin çözümü için şehirden geçen trafiğin transit olarak geçmesini sağlayacak birçok çözüm önerimiz var.”

YENİ BELEDİYE BİNASI HİZMETE GİRECEK

“Belediyemizin hizmet birimleri farklı yerlerde olduğundan tüm birimlerin bir arada olacağı yeni bir hizmet binasına geçme çalışmalarımız başladı. Eski İl Özel İdare binasını kiralayarak belediyemize kazandırdık. Kısa bir zaman içerisinde tüm tadilatları yapılarak taşınma işlemini yapacağız.”

ŞEHRİN GİRİŞİ AÇILIYOR

“Şehrimizin ana girişinde birtakım düzenlemeler yapmayı planladık. Bulancak Durağı bölgesinde bulunan balıkçı esnaflarımızla ilgili bölgeyi yeniden dizayn edeceğiz. Aynı bölge içerisinde bazı kamulaştırmalarımız oldu. Ücretleri ödendi. Ayrıca Osman Ağa anıtının bulunduğu mevcut parkı yeniden düzenlemesini yapacağız. Araç yolunu genişleterek bölgedeki trafiği rahatlatacağız. Planladığımız çalışmamızâı da inşallah kısa sürede başlatacağız.”

SAHİLLERİMİZİ YENİDEN DÜZENLİYORUZ

“Sahillerimizi yeniden düzenliyoruz. Malum sahillerimizde bulunan birçok yer belediyeye ait değildi. Şu anda Botanik Bahçe’yi, 15 Temmuz’u ve Gençlik Merkezi’ni devraldık. Bunlar haricinde yine plajlar bölgesinde işgalleri kaldırıyoruz, kaldırmaya da devam edeceğiz. Bazı arkadaşlarımız plajlar bölgesinde işgallerini devam ettirse de bunlara müsaade etme durumumuz asla söz konusu değildir. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız bölgedeki çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamladıktan sonra plajlar bölgesini yaz ayına hizmete açmak.”

ESKİ ÇÖP DEPOLAMA ALANI TARİH OLUYOR

“Aksu bölgesinde bulunan eski çöp depolama alanı için de bir projemiz var. Projemizle alakalı Sayın Cumhurbaşkanımız, Alt Yapı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bölgedeki tahkimat işinin bir an önce yapılması yönünde talimatı verdi. Etap etap yapılacak olan bu çalışmanın ardından o bölgede yeni bir yaşam alanı oluşturmuş olacağız.”

İÇME SUYU PROJESİ

“Bahsetmiş olduğumuz çalışmaların yanı sıra otoparklar, kaledeki düzenlemeler ve kentsel dönüşümlerle alakalı yapacağımız çalışmalarımız yanında şehrimizin içme suyu için de önemli çalışmalarımız var. Abonelerimize içme suyu dağıtımlarında kullanılan motorlardan dolayı belediyemize yüklü bir elektrik maliyeti oluşuyor. Bu durumdan kurtulup şehrin uzun vadeli su problemini çözebilmek için DSİ ile görüşmelerimizi bitirdik. 26 Aralık’ta proje ihalesi yapılıyor. Giresun, Duroğlu, Keşap, Espiye, Bulancak ve Piraziz’deki bütün köy sularının ihtiyaçlarını da giderecek bir su projesi hayata geçiyor.”

Başkan Şenlikoğlu yapmış olduğu konuşmaların ardından bölge esnafı ile sohbet edip, işlerinde kolaylıklar diledi.

29 Kasım 2019