BELEDİYE ZABITA EKİPLERİ BALIK DENETİMİNDE

Giresun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Su Ürünleri Kontrol Müdürlüğü ekipleri seyyar balık tezgahlarında yaptığı denetimlerde balık boy yasaklarına uyulup uyulmadığı kontrol yapıp, seyyar balık tezgahı sahiplerini uyardılar.

Yapılan denetimlerde balıkların tazeliği ve balık boylarının 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu yönetmeliğinde belirtilen standartlara uygun olup olmadıklarının kontrol edildiğini ifade eden Giresun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, “ Mevsim itibariyle tezgâhlarda yerini alan balıkların taze bir şekilde vatandaşlara sunulması, sağlıksız ortamlarda balık satışı yapılmaması için denetimler yapıyoruz. Yaptığımız denetimlerde standartlara uymayanlar hakkında uyarı yapıyoruz. Vatandaşlarımız olumsuz bir durumla karşılaştıklarında ya da bozuk ürün satıldığını fark ettiklerinde mutlaka zabıta müdürlüğümüze haber vermelerini rica ediyoruz. Vatandaşların gönül rahatlığıyla balık tüketebilmeleri amacıyla yapılan bu denetimler düzenli olarak devam edecektir” şeklinde açıklama yaptılar.

18 Eylül 2017