19 EYLÜL ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİ ve GAZİLER HAFTASI

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Gazilik Ünvanının verilişinin 96. Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize gelişinin 93. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aksu mesajında şunları ifade etti:

“ Milletlerin tarihlerinde büyük dönüm ve dönüşüm noktaları vardır. Türk milletinin en büyük dönüm noktası Ulusal Kurtuluş savaşıdır. İşgalci emperyal güçlere karşı verilen bu onurlu dik duruşun mimarı ve lideri ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 93 yıl önce şehrimiz Giresun’da karşıladığımız günü kutluyoruz. O günkü coşku ve heyecanı bağrından iki gönüllü alay çıkarmış şehrim Giresun’un Belediye Başkanı olarak en fazla hissedenlerden biriyim.

Tarih yazan bir şehrin çocuğu olarak Gazilerimizin de bu onurlu gününü kutluyorum. Bizi millet yapan değerler uğruna gözünü kırpmadan dün ve bugün ölüme yürüyen her vatan evladına saygılarımı şükranlarımı sunuyorum. Gazilerimiz bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün ve milletin şeref madalyalarıdır. Onlar için yapılanlar yaptıklarının asla karşılığı olamaz olmayacaktır da.

Giresun Belediye Başkanı olarak bu ülke ve millet adına bedel ödeyen tüm gazilerimize şükranlarımı sunarken ulu önderimizin şehrimize gelişinin 93. yılında o günkü heyecan ve coşkuyu hissederek tüm hemşerilerim adına şehrimizin en büyük gurur günü olduğunun bilinmesini ister, bizi millet yapan ve birleştiren değerleri hisseden herkese teşekkür ederim.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Gazilik Unvanının verilişinin 96. Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize gelişinin 93. Yıldönümü kutlu olsun.

Bu vesile ile şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha anıyor, saygılar sunuyorum.”

18 Eylül 2017